Informacija

Dėmesio! Ryšium su forumo perkėlimu į naują TVS valdymo sistemą, esamiems forumo nariams norint prisijungti prie forumo reikia "atstatyti pamirštą slaptažodį."
Su pagarba,Administratorius

Naujausi pasisakymai

Nariai
  • Viso narių: 300
  • Naujausi: elena
Statistika
  • Viso įrašų: 6147
  • Viso temų: 204
  • Apsilankė šiandien: 26
  • Viso apsilankė: 144
  • (11 Kovo 2019, 14:14, Pirmadienis )
Naršantys nariai
Nariai: 0
Svečiai: 14
Viso: 14

Autorius Tema: Kulinarija  (Skaityta 10578 kartus)

naujas.uk

  • Svečias
Kulinarija
« Įrašytas: 18 Sausio 2010, 20:29, Pirmadienis »
Na, kaip ir panasiu temu nera, tad pamaniau visai butu neblogai pasidalinti patirtimi apie maisto gaminima keliones metu. Dazniausiai turbut maistas ruosiamas savaitgaliais, nes buna daugiau laiko o is tikro gal ir pakanka 45 mininuciu. Manau per valanda irgi galima pasigaminti visai nebloga karsta patiekala, viska susitvarkyti ir vaziuoti toliau :) Dar niekad reise nesu kepes saslykiuka, nors jau tai planuoju padaryti bala zino kiek, bet jau siais metais tikrai tai padarysiu o siaip daznai pasiimu vakume marinuotos kiaulienos, tai kepsniukus pasicirskinu daznai, bet su kepsniais uzsiimu savaitgaliais. Dar labai nebrangus ir fainas patiekaliukas, kuri puikiai visi zino :) nusiperku raugintu kopustu, desreliu, pasiimu bulviu na ir viska paskui patroskini. Tiesiog puikus maistas ir pakanka keliems kartams. Zinant vairuotoju beda, del autoriteto ( pilvuko ) augimo, gal kazkas dar gaminasi ir dietinius maistus. Kazkaip ir paciam jau noretusi nusikratyti tu bereikalingu kilogramu, bet niekaip nesugalvoju koks tai turetu buti dietinis maistas :) Zodziu, dalinkimes savo kulinariniais sugebejimais, gal tai ir pravers, nes kartais buna ir taip, kad nesugalvoji nieko naujo ir geriau koki konserva suvartoji sausai ir vargo nematai :)

toreva

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #1 Įrašytas: 18 Sausio 2010, 22:52, Pirmadienis »
pats geriausias patiekalas dietinis numest pivuka yra krosas .o jeigu rimtai ,tai jeigu kas vazinejat i norvegija ,tai nepamirskit pasiimtyi su savimi spiningo ir pabandyti pasigauti kokia menke issitaisyti ir issikepti .mmmm skanumelis ,pirstelius apsilaizysit.nepalyginsi ka tik sugautos ir parduotuveje pirktos zuvies  .atsimenu viena karta larvike islypes is kelto nuejau tiesiu taikymu zuvauti.vokietys pamates juokesi is pradziu ,bet kai pagavau penkias ir istaises pradejau viena kepti ,tai neiskentes apbego su lekstute ir atsinese vyno buteliuka ,tai skaniai pavakarieniavome
« Paskutinį kartą keitė: 18 Sausio 2010, 22:53, Pirmadienis sukūrė toreva »

naujas.uk

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #2 Įrašytas: 19 Sausio 2010, 10:39, Antradienis »
Kas del kroso tai viskas aisku, bet po jo reikia ir duso, kad butum svarus :) o tokiu galimybiu ne visada yra...Prancuzijoj link Renne kazkada teko savaitgali atstoveti tiesiog pasakiskoj vietovej, salia didelis ezeras buvo ir nedidelis miskelis ir ten tik lengvikes atvaziuoja o as tik vienintelis su fura prisisvartavau salia ezeriuko. Zvejyba uzsiiminejau dvi dienas ir deja nieko nepagavau, neteko zuvies ragaut, bet savaitgalis puikus buvo ir alaus skaniai pageriau gamtoje.Dar vienas receptukas gan paprastas. Reikia juros lydekos ( lidle yra pirkt, manau ir kitur galima gaut ) svogunai, tomatu padazas, prieskoniai. Apkepini daug svogunu, paskui dedi juros lydeka smulkiais gabaleliais, ipili tomato padazo, idedi prieskoniu ir visa tai kepi, kol gerai isisutina. Skanus dalykelis, galima ir salta valgyti, kaip zuvies salotas.
« Paskutinį kartą keitė: 19 Sausio 2010, 10:40, Antradienis sukūrė naujas.uk »

airija

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #3 Įrašytas: 08 Vasario 2010, 16:11, Pirmadienis »
va va kaip pirstu i ,,,,,aky gan rimtai sportavau bet sumaniau mest sita brangu sporta,kokia prasme jei renkiesi vairuotojo profesija,,,,galvos skausmas pilvuzo auginimas labai aktualus,ar esat girdeje sakant VO ZIUREK FURISTAS TURBUT,a HARIA GERA ATEDES,nors cia pagal genetika kaip kam,kas linkes i svory tas ir priaugs

toreva

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #4 Įrašytas: 08 Vasario 2010, 18:38, Pirmadienis »
apie furistus ir maista.cia kolega uzsimine ,kad furistu "charia "atmaitinta .paziurekim ka mes valgome .kelioneje labai didelio maisto pasirinkimo nera.i kelione stengiames isideti koncervuota,greito paruosimo ir ilgai besilaikanti maista.manau daugelis matete laida "pries sroves" ,kurioje buvo kalbama apie maisto kokybe.taigi ,keletas pastebejimu is mano gyvenimo...kad kiauliukai ir kiti galvyjai ir pauksciai yra auginami panaudojant genetiskai modifikuotus pasarus ir sintetinius papildus as esu istikines visu simtu procentu ir niekas manes neitikins ,kad lietuviska kiauliena yr geresne uz lenkiska .pries tris metus grisdamas is danijos i lietuva atitempiau 28 t sintetiniu pasaru (melynos spalvos grudeliai).i kiauliu kasdienini raciona ieina 35%sintetiniu pasaru(kiauliu auginimo specialysto prisipazinimas )tokios kiaules iki reikiamo svorio isauga per puse metu,kur bobute parseli serdama naturaliu pasaru uzaugina vidutiniskai per 11menesiu.kita ...visokie riebalu tepiniai,margarinai ir panasiai turi riebalu (dehidruoti riebalai ,berods taip vadinasi ),kurie zmogaus organizme nesiskaido.paimkite toki pvz.riebalu tepini ir karstame vandenyje pabandykite istirbdyti.naturalus taukai tokioje temperaturoje greitai prades tirpti,o riebalu tepinys ...ne.dar zinomas zmogaus organizmo priesas yra koncervatas E621.jis uzblokuoja zmogaus skonio  ir sotumo receptorius ir taip sudaro nepasotinamumo jausma .zmogus valgydamas toki produkta nejaucia sotumo jausmo ir daznai persivalgo.su koncervantu E621 net ir susvinkes maistas atrodys kaip delikatesas ir ji valgysim kaip didziausia delikatesa...na ir pabaigai ,matyt jau daug kas esat girdeje ir toje pacioje laidoje mate ,kaip ukininkai ,kad greiciau subrestu grudai ,javus  purskia "rundapu".nei vienas ukininkas neaugins gyvuliu ir darzoviu ekologiskai ar is idejos ,jeigu jam yra didesnis pelnas uzauginti visa tai su siolaikiniu ,nors ir sveikatai kenksmingu ,technologiju pagalba.o galiausia juk visa tai suvalgome mes ...

kempas

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #5 Įrašytas: 09 Vasario 2010, 20:00, Antradienis »
Jei neturit savo ukelio ir ten neuzsiauginat darzoviu ir mesos arba neperkat is kokio pazystamo draugo.Kur zinote ka jis ir kaip augina. Tai niekur kitur nenusipirksite jokio gero maisto. Ten bus daugiau ar maziau visokiu chemikalu. Kad ir obuolius turguje pirkdami galit nusipirkti miesto teritorijoje uzaugintu obuoliu kurie visokiu svinu ir kitais sunkiaisiais metalais prasisunke. Tai gali buti net dar blogesni nei pirkti parduotuveje su chemija.
« Paskutinį kartą keitė: 09 Vasario 2010, 20:02, Antradienis sukūrė kempas »

naujas.uk

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #6 Įrašytas: 11 Vasario 2010, 10:01, Ketvirtadienis »
Na tikrai mityba ir furistas, tai du nesuderinami dalykai :) manau, kad ir sveika maista valgytum, vistiek yra siokios tokios nutukimo galimybes, nes praktiskai tu gi nejudi o sedi pastoviai ir tik vakare pavalgai normaliau  o po to kas? i spalnika ir ilsetis.. o pries miega maziausiai reikia nevalgyti 4-6 val. Radau tokia drastiska dieta, manau tikrai imanoma furistui ir nera brangi tik neaisku ar veiksminga... nors badavimas visada veiksmingas :)Grikių dieta: Laikantis šios dietos per savaitę galima numesti iki 10 kilogramų. Nors dieta gana griežta, tačiau, remiantis ją išbandžiusiųjų atsiliepimais, tikrai veiksminga.Visą savaitę reikia maitintis specialiai paruošta grikių kruopų koše.Jos paruošimas toks: iš vakaro grikių kruopas užplikyti verdančiu vandeniu ir taip palikti nakčiai. Kruopų virti nereikia. Nepatartina vartoti druskos, prieskonių, taip pat jokių padažų ar kitų priedų. Košę galima užsigerti neriebiu kefyru. Per dieną grikių kruopų galima suvalgyti tiek, kiek norisi.Taip pat galima gerti vandenį, arbatą, kitus nekaloringus gėrimus. Jei labai norisi, per dieną galima suvalgyti pora obuolių ar kitų vaisių, neriebaus jogurto indelį. Tačiau tai nepatartina.Nebevalgyti likus 6 – 4 valandoms iki miego.Kadangi ši dieta labai griežta, jos galima laikytis tik savaitę. Po to būtina padaryti mažiausiai mėnesio pertrauką. Nezinau, kaip galima prisiversti tokiem isbandymam, kaip mes esame iprate skaniai pavalgyti ir savaite kankinti save grikiais :)
« Paskutinį kartą keitė: 11 Vasario 2010, 10:02, Ketvirtadienis sukūrė naujas.uk »

toreva

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #7 Įrašytas: 11 Vasario 2010, 12:26, Ketvirtadienis »
ir tikrai ,pradek tokiu dietu laikytis ,tai nugriusi kur nors tenta bedarynedamas ir dirzus betvirtindamas  

airija

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #8 Įrašytas: 11 Vasario 2010, 12:59, Ketvirtadienis »
aaaaa cia geras ,tikrai gali uzsilenkt nuo tokiu kosiu,arba zandikauli susuks bevaziuojant,,,vyrukai pabandykit lasinius ismest is raciono,skamba nerealiai,,,,suprantu, ir valgyt 6-8kartus per diena mazom porcijom

denaxa

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #9 Įrašytas: 13 Kovo 2010, 21:01, Šeštadienis »
Ne toki darba dirbant dietu laikytis,cia kaip tik manau reikia stengtis laiku ir gerai pavalgyti,kad darbingumas geras butu,o tokios dietos tik sveikata gadina (skrandis ir taip vairuotoju silpna vieta).Nu nezinau,as jei nepavalgau normaliai tai ir dirbt normaliai negaliu,jegu tada ner,nuovargis prie zemes lenkia,nors man nei tentuot,nei paleciu kraut nereikia-su autobusu dirbu.O pavalgius visai kitas reikalas.Visada su savim kazka valgomo turiu ir kavos termosiuka,jei prapuola poilsio pertraukeles ir ner kada pavalgyt valgau vaziuodama,bet jau alkana stengiuos nebut,o namo grizus butinai sriubos.O su fura tai isvis isivaizduoju kojas greit galima patiest su visokiom dietom sukvailiojus...:)

toreva

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #10 Įrašytas: 21 Kovo 2010, 10:06, Sekmadienis »
vienas gydytojas isleisdamas ligoni rusa is kauno klinikinikines ligonines rasydamas isvadas sake:-valgyk lasinius ...kalbek lietuviskai ir busi sveikas ... :)

naujas.uk

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #11 Įrašytas: 27 Kovo 2010, 13:37, Šeštadienis »
aga, tu cia gerai parasei su tais lasiniais :) bet esdamas lasinius turi ir dirbti, kaip arklys.. na fizini darba o ne mazoli i vaira trinti. Sia savaite du vairai per racija kalbejosi apie tas mitybos problemas. Vienam is ju matyt buvo zaizdos skrandyje ir kitas klause, kaip issigydei o tas sako daktarai prisake grieztai rinktis maista, kas nesukelia rugsciu, atsisakyti kavos, cigaru, alkoholio ir vaistus prirasytus vartoti. Tai sako teko prisilaikyti ir siek tiek geriau jau, bet vistiek kokia rukyta desra kartai suvalgo... vat taip ir "edam" savo sveikata su tokia puikia mityba. Si reisa irgi buvau visokiu kosiu prisidejas, tai viska ir parsiveziau :) kam valgyti kose jeigu galima ir kazka skaniau

airija

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #12 Įrašytas: 31 Kovo 2010, 17:33, Trečiadienis »
nu gerai cia man klausimas ,pasistojo,klausimukas butu daktarams-dietologams,ar kap ten juos,,,,,,,,,tai ka valgyt futistams,specifinis darbas,specifinis maistas,,,,,,,,kad nebutu zaizdu skradyje ir mozolis neaugtu,,,,patarimai duodami kai turim problema,o jos prevencija kokia butu,,,,,,,,jauciu vel ,lasiniu nevalgyt

smikis64

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #13 Įrašytas: 31 Kovo 2010, 21:57, Trečiadienis »
Daktarai - dietologai paseks pasakele apie dietos laikymasi, apie maista patarskes . na duos koki patarima kita. Bet manyciau , nuo paties daug priklauso. reikia dideliu valios pastangu save priversti dietos laikytis.   As ir noreciau numest keleta kilu, bet ... ai  kita savaite ai nuo kito men tai tikrai pradesiu. Taip va ir tempi zmogus guma, kol mazolis netrukdo vairo sukiot  

naujas.uk

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #14 Įrašytas: 02 Balandžio 2010, 22:16, Penktadienis »
gerai, kaip dar skrandziai sveiki ir neskyleti, tai galima ir tempti guma bet, kaip skausmai retkarciais neduoda ramybes tai jau nori nenori, bet privalai kazkaip apriboti lasiniu valgyma ir sausus konservus kimsti :) vat cia tai be valios tikrai nei is vietos.. joooo maa jooo nuo cigaru valios turejau atsikratyti o vat su tuo maistu kazkaip nesigauna, nesinori atimti is saves paskutinio malonumo :) na bet nors reiktu vakarais atprasti esti ir i spalnika gruti

denaxa

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #15 Įrašytas: 05 Balandžio 2010, 14:34, Pirmadienis »
Kam jau butinos koses del skrandzio ir kas ju nemegsta,galima ir kiek kitaip pasiruosti.Kose turetu buti nesaldi (as asmeniskai saldzios nei nuryti ko gero negaleciau),virta vandeny,o i ja galima prideti visko ko sirdis geidzia-kad ir tu paciu lasinuku papjaustytu ar rukyta desrigali,sviesto prikrauti,prieskoniu,galima valgyti su kokiu nors suriu,su pomidorais,raugintais kopustais ir pan. Toks maistas skrandzio labai nedirgina,kose viska "uztusuoja",skanu ir sotu.Ir dar atradau viena dalyka-pasirodo,pipirai skrandziui nekenkia (o druska labai,nuo jos rugstys kyla).Tai dabar maisto labai neprisudau,bet pipiru prisivarau kaip uz tevyne,tai maistas nors skoni kazkoki turi :)

toreva

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #16 Įrašytas: 05 Balandžio 2010, 22:01, Pirmadienis »
nuo pipiru negalesi ant pilvo miegoti toki ingridijenta geriau naudoti,kai kelelis jau suka atgal link namu puses

denaxa

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #17 Įrašytas: 07 Balandžio 2010, 19:16, Trečiadienis »
Cia tikrai? Nu as kai ant pilvo miegoti nemegstu tai nezinau :) cia jau kas kam tinka:)

vytas

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #18 Įrašytas: 09 Balandžio 2010, 08:52, Penktadienis »
Dėl dietos laikymosi,tai pasakysiu,kad norint kažkiek galima jos prisilaikyti,bet svarbiausias dalykas tai persivalgymas. Juk dažnas ar važiuodamas,ar filmą žiūrėdamas kažką pažiaumoja. Taip tas kilogramėlis ir palaipsniui nepastebimai prisideda. Na o pabėgioti ar bent prasivaikščioti ryte beveik visada galima rasti kur,tuo labiau orai šyla ir nusipraust galima ir iš vandens bakelio,tik reikia turėti noro.

naujas.uk

  • Svečias
Kulinarija
« Atsakymas #19 Įrašytas: 18 Birželio 2010, 20:04, Penktadienis »
na paivairinimui imesiu fotke su kulinariniu sedevru   sedejau Italuose tai pasicirskinau ant groteliu kepsniuka ir trys devinkes visai tiko prie tokio uzkandzio o alus aldinis variantas, bet tikrai neblogas. Pereita rata Sveicarijoj teko tupet tai saslykiuka pasikepinau gamtoje, nebloga vieta radau savaitgaliui, salia draustinio, miskas salia, ramu. [attachment=2]