Fura.lt forumas

EINAM PARŪKYT => TAS KELELIS PILKAS => Temą pradėjo: naujas.uk 18 Sausio 2010, 20:29, Pirmadienis

Antraštė: Kulinarija
Parašė: naujas.uk 18 Sausio 2010, 20:29, Pirmadienis
Na, kaip ir panasiu temu nera, tad pamaniau visai butu neblogai pasidalinti patirtimi apie maisto gaminima keliones metu. Dazniausiai turbut maistas ruosiamas savaitgaliais, nes buna daugiau laiko o is tikro gal ir pakanka 45 mininuciu. Manau per valanda irgi galima pasigaminti visai nebloga karsta patiekala, viska susitvarkyti ir vaziuoti toliau :) Dar niekad reise nesu kepes saslykiuka, nors jau tai planuoju padaryti bala zino kiek, bet jau siais metais tikrai tai padarysiu o siaip daznai pasiimu vakume marinuotos kiaulienos, tai kepsniukus pasicirskinu daznai, bet su kepsniais uzsiimu savaitgaliais. Dar labai nebrangus ir fainas patiekaliukas, kuri puikiai visi zino :) nusiperku raugintu kopustu, desreliu, pasiimu bulviu na ir viska paskui patroskini. Tiesiog puikus maistas ir pakanka keliems kartams. Zinant vairuotoju beda, del autoriteto ( pilvuko ) augimo, gal kazkas dar gaminasi ir dietinius maistus. Kazkaip ir paciam jau noretusi nusikratyti tu bereikalingu kilogramu, bet niekaip nesugalvoju koks tai turetu buti dietinis maistas :) Zodziu, dalinkimes savo kulinariniais sugebejimais, gal tai ir pravers, nes kartais buna ir taip, kad nesugalvoji nieko naujo ir geriau koki konserva suvartoji sausai ir vargo nematai :)
Antraštė: Kulinarija
Parašė: toreva 18 Sausio 2010, 22:52, Pirmadienis
pats geriausias patiekalas dietinis numest pivuka yra krosas .o jeigu rimtai ,tai jeigu kas vazinejat i norvegija ,tai nepamirskit pasiimtyi su savimi spiningo ir pabandyti pasigauti kokia menke issitaisyti ir issikepti .mmmm skanumelis ,pirstelius apsilaizysit.nepalyginsi ka tik sugautos ir parduotuveje pirktos zuvies  .atsimenu viena karta larvike islypes is kelto nuejau tiesiu taikymu zuvauti.vokietys pamates juokesi is pradziu ,bet kai pagavau penkias ir istaises pradejau viena kepti ,tai neiskentes apbego su lekstute ir atsinese vyno buteliuka ,tai skaniai pavakarieniavome
Antraštė: Kulinarija
Parašė: naujas.uk 19 Sausio 2010, 10:39, Antradienis
Kas del kroso tai viskas aisku, bet po jo reikia ir duso, kad butum svarus :) o tokiu galimybiu ne visada yra...Prancuzijoj link Renne kazkada teko savaitgali atstoveti tiesiog pasakiskoj vietovej, salia didelis ezeras buvo ir nedidelis miskelis ir ten tik lengvikes atvaziuoja o as tik vienintelis su fura prisisvartavau salia ezeriuko. Zvejyba uzsiiminejau dvi dienas ir deja nieko nepagavau, neteko zuvies ragaut, bet savaitgalis puikus buvo ir alaus skaniai pageriau gamtoje.Dar vienas receptukas gan paprastas. Reikia juros lydekos ( lidle yra pirkt, manau ir kitur galima gaut ) svogunai, tomatu padazas, prieskoniai. Apkepini daug svogunu, paskui dedi juros lydeka smulkiais gabaleliais, ipili tomato padazo, idedi prieskoniu ir visa tai kepi, kol gerai isisutina. Skanus dalykelis, galima ir salta valgyti, kaip zuvies salotas.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: airija 08 Vasario 2010, 16:11, Pirmadienis
va va kaip pirstu i ,,,,,aky gan rimtai sportavau bet sumaniau mest sita brangu sporta,kokia prasme jei renkiesi vairuotojo profesija,,,,galvos skausmas pilvuzo auginimas labai aktualus,ar esat girdeje sakant VO ZIUREK FURISTAS TURBUT,a HARIA GERA ATEDES,nors cia pagal genetika kaip kam,kas linkes i svory tas ir priaugs
Antraštė: Kulinarija
Parašė: toreva 08 Vasario 2010, 18:38, Pirmadienis
apie furistus ir maista.cia kolega uzsimine ,kad furistu "charia "atmaitinta .paziurekim ka mes valgome .kelioneje labai didelio maisto pasirinkimo nera.i kelione stengiames isideti koncervuota,greito paruosimo ir ilgai besilaikanti maista.manau daugelis matete laida "pries sroves" ,kurioje buvo kalbama apie maisto kokybe.taigi ,keletas pastebejimu is mano gyvenimo...kad kiauliukai ir kiti galvyjai ir pauksciai yra auginami panaudojant genetiskai modifikuotus pasarus ir sintetinius papildus as esu istikines visu simtu procentu ir niekas manes neitikins ,kad lietuviska kiauliena yr geresne uz lenkiska .pries tris metus grisdamas is danijos i lietuva atitempiau 28 t sintetiniu pasaru (melynos spalvos grudeliai).i kiauliu kasdienini raciona ieina 35%sintetiniu pasaru(kiauliu auginimo specialysto prisipazinimas )tokios kiaules iki reikiamo svorio isauga per puse metu,kur bobute parseli serdama naturaliu pasaru uzaugina vidutiniskai per 11menesiu.kita ...visokie riebalu tepiniai,margarinai ir panasiai turi riebalu (dehidruoti riebalai ,berods taip vadinasi ),kurie zmogaus organizme nesiskaido.paimkite toki pvz.riebalu tepini ir karstame vandenyje pabandykite istirbdyti.naturalus taukai tokioje temperaturoje greitai prades tirpti,o riebalu tepinys ...ne.dar zinomas zmogaus organizmo priesas yra koncervatas E621.jis uzblokuoja zmogaus skonio  ir sotumo receptorius ir taip sudaro nepasotinamumo jausma .zmogus valgydamas toki produkta nejaucia sotumo jausmo ir daznai persivalgo.su koncervantu E621 net ir susvinkes maistas atrodys kaip delikatesas ir ji valgysim kaip didziausia delikatesa...na ir pabaigai ,matyt jau daug kas esat girdeje ir toje pacioje laidoje mate ,kaip ukininkai ,kad greiciau subrestu grudai ,javus  purskia "rundapu".nei vienas ukininkas neaugins gyvuliu ir darzoviu ekologiskai ar is idejos ,jeigu jam yra didesnis pelnas uzauginti visa tai su siolaikiniu ,nors ir sveikatai kenksmingu ,technologiju pagalba.o galiausia juk visa tai suvalgome mes ...
Antraštė: Kulinarija
Parašė: kempas 09 Vasario 2010, 20:00, Antradienis
Jei neturit savo ukelio ir ten neuzsiauginat darzoviu ir mesos arba neperkat is kokio pazystamo draugo.Kur zinote ka jis ir kaip augina. Tai niekur kitur nenusipirksite jokio gero maisto. Ten bus daugiau ar maziau visokiu chemikalu. Kad ir obuolius turguje pirkdami galit nusipirkti miesto teritorijoje uzaugintu obuoliu kurie visokiu svinu ir kitais sunkiaisiais metalais prasisunke. Tai gali buti net dar blogesni nei pirkti parduotuveje su chemija.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: naujas.uk 11 Vasario 2010, 10:01, Ketvirtadienis
Na tikrai mityba ir furistas, tai du nesuderinami dalykai :) manau, kad ir sveika maista valgytum, vistiek yra siokios tokios nutukimo galimybes, nes praktiskai tu gi nejudi o sedi pastoviai ir tik vakare pavalgai normaliau  o po to kas? i spalnika ir ilsetis.. o pries miega maziausiai reikia nevalgyti 4-6 val. Radau tokia drastiska dieta, manau tikrai imanoma furistui ir nera brangi tik neaisku ar veiksminga... nors badavimas visada veiksmingas :)Grikių dieta: Laikantis šios dietos per savaitę galima numesti iki 10 kilogramų. Nors dieta gana griežta, tačiau, remiantis ją išbandžiusiųjų atsiliepimais, tikrai veiksminga.Visą savaitę reikia maitintis specialiai paruošta grikių kruopų koše.Jos paruošimas toks: iš vakaro grikių kruopas užplikyti verdančiu vandeniu ir taip palikti nakčiai. Kruopų virti nereikia. Nepatartina vartoti druskos, prieskonių, taip pat jokių padažų ar kitų priedų. Košę galima užsigerti neriebiu kefyru. Per dieną grikių kruopų galima suvalgyti tiek, kiek norisi.Taip pat galima gerti vandenį, arbatą, kitus nekaloringus gėrimus. Jei labai norisi, per dieną galima suvalgyti pora obuolių ar kitų vaisių, neriebaus jogurto indelį. Tačiau tai nepatartina.Nebevalgyti likus 6 – 4 valandoms iki miego.Kadangi ši dieta labai griežta, jos galima laikytis tik savaitę. Po to būtina padaryti mažiausiai mėnesio pertrauką. Nezinau, kaip galima prisiversti tokiem isbandymam, kaip mes esame iprate skaniai pavalgyti ir savaite kankinti save grikiais :)
Antraštė: Kulinarija
Parašė: toreva 11 Vasario 2010, 12:26, Ketvirtadienis
ir tikrai ,pradek tokiu dietu laikytis ,tai nugriusi kur nors tenta bedarynedamas ir dirzus betvirtindamas  
Antraštė: Kulinarija
Parašė: airija 11 Vasario 2010, 12:59, Ketvirtadienis
aaaaa cia geras ,tikrai gali uzsilenkt nuo tokiu kosiu,arba zandikauli susuks bevaziuojant,,,vyrukai pabandykit lasinius ismest is raciono,skamba nerealiai,,,,suprantu, ir valgyt 6-8kartus per diena mazom porcijom
Antraštė: Kulinarija
Parašė: denaxa 13 Kovo 2010, 21:01, Šeštadienis
Ne toki darba dirbant dietu laikytis,cia kaip tik manau reikia stengtis laiku ir gerai pavalgyti,kad darbingumas geras butu,o tokios dietos tik sveikata gadina (skrandis ir taip vairuotoju silpna vieta).Nu nezinau,as jei nepavalgau normaliai tai ir dirbt normaliai negaliu,jegu tada ner,nuovargis prie zemes lenkia,nors man nei tentuot,nei paleciu kraut nereikia-su autobusu dirbu.O pavalgius visai kitas reikalas.Visada su savim kazka valgomo turiu ir kavos termosiuka,jei prapuola poilsio pertraukeles ir ner kada pavalgyt valgau vaziuodama,bet jau alkana stengiuos nebut,o namo grizus butinai sriubos.O su fura tai isvis isivaizduoju kojas greit galima patiest su visokiom dietom sukvailiojus...:)
Antraštė: Kulinarija
Parašė: toreva 21 Kovo 2010, 10:06, Sekmadienis
vienas gydytojas isleisdamas ligoni rusa is kauno klinikinikines ligonines rasydamas isvadas sake:-valgyk lasinius ...kalbek lietuviskai ir busi sveikas ... :)
Antraštė: Kulinarija
Parašė: naujas.uk 27 Kovo 2010, 13:37, Šeštadienis
aga, tu cia gerai parasei su tais lasiniais :) bet esdamas lasinius turi ir dirbti, kaip arklys.. na fizini darba o ne mazoli i vaira trinti. Sia savaite du vairai per racija kalbejosi apie tas mitybos problemas. Vienam is ju matyt buvo zaizdos skrandyje ir kitas klause, kaip issigydei o tas sako daktarai prisake grieztai rinktis maista, kas nesukelia rugsciu, atsisakyti kavos, cigaru, alkoholio ir vaistus prirasytus vartoti. Tai sako teko prisilaikyti ir siek tiek geriau jau, bet vistiek kokia rukyta desra kartai suvalgo... vat taip ir "edam" savo sveikata su tokia puikia mityba. Si reisa irgi buvau visokiu kosiu prisidejas, tai viska ir parsiveziau :) kam valgyti kose jeigu galima ir kazka skaniau
Antraštė: Kulinarija
Parašė: airija 31 Kovo 2010, 17:33, Trečiadienis
nu gerai cia man klausimas ,pasistojo,klausimukas butu daktarams-dietologams,ar kap ten juos,,,,,,,,,tai ka valgyt futistams,specifinis darbas,specifinis maistas,,,,,,,,kad nebutu zaizdu skradyje ir mozolis neaugtu,,,,patarimai duodami kai turim problema,o jos prevencija kokia butu,,,,,,,,jauciu vel ,lasiniu nevalgyt
Antraštė: Kulinarija
Parašė: smikis64 31 Kovo 2010, 21:57, Trečiadienis
Daktarai - dietologai paseks pasakele apie dietos laikymasi, apie maista patarskes . na duos koki patarima kita. Bet manyciau , nuo paties daug priklauso. reikia dideliu valios pastangu save priversti dietos laikytis.   As ir noreciau numest keleta kilu, bet ... ai  kita savaite ai nuo kito men tai tikrai pradesiu. Taip va ir tempi zmogus guma, kol mazolis netrukdo vairo sukiot  
Antraštė: Kulinarija
Parašė: naujas.uk 02 Balandžio 2010, 22:16, Penktadienis
gerai, kaip dar skrandziai sveiki ir neskyleti, tai galima ir tempti guma bet, kaip skausmai retkarciais neduoda ramybes tai jau nori nenori, bet privalai kazkaip apriboti lasiniu valgyma ir sausus konservus kimsti :) vat cia tai be valios tikrai nei is vietos.. joooo maa jooo nuo cigaru valios turejau atsikratyti o vat su tuo maistu kazkaip nesigauna, nesinori atimti is saves paskutinio malonumo :) na bet nors reiktu vakarais atprasti esti ir i spalnika gruti
Antraštė: Kulinarija
Parašė: denaxa 05 Balandžio 2010, 14:34, Pirmadienis
Kam jau butinos koses del skrandzio ir kas ju nemegsta,galima ir kiek kitaip pasiruosti.Kose turetu buti nesaldi (as asmeniskai saldzios nei nuryti ko gero negaleciau),virta vandeny,o i ja galima prideti visko ko sirdis geidzia-kad ir tu paciu lasinuku papjaustytu ar rukyta desrigali,sviesto prikrauti,prieskoniu,galima valgyti su kokiu nors suriu,su pomidorais,raugintais kopustais ir pan. Toks maistas skrandzio labai nedirgina,kose viska "uztusuoja",skanu ir sotu.Ir dar atradau viena dalyka-pasirodo,pipirai skrandziui nekenkia (o druska labai,nuo jos rugstys kyla).Tai dabar maisto labai neprisudau,bet pipiru prisivarau kaip uz tevyne,tai maistas nors skoni kazkoki turi :)
Antraštė: Kulinarija
Parašė: toreva 05 Balandžio 2010, 22:01, Pirmadienis
nuo pipiru negalesi ant pilvo miegoti toki ingridijenta geriau naudoti,kai kelelis jau suka atgal link namu puses
Antraštė: Kulinarija
Parašė: denaxa 07 Balandžio 2010, 19:16, Trečiadienis
Cia tikrai? Nu as kai ant pilvo miegoti nemegstu tai nezinau :) cia jau kas kam tinka:)
Antraštė: Kulinarija
Parašė: vytas 09 Balandžio 2010, 08:52, Penktadienis
Dėl dietos laikymosi,tai pasakysiu,kad norint kažkiek galima jos prisilaikyti,bet svarbiausias dalykas tai persivalgymas. Juk dažnas ar važiuodamas,ar filmą žiūrėdamas kažką pažiaumoja. Taip tas kilogramėlis ir palaipsniui nepastebimai prisideda. Na o pabėgioti ar bent prasivaikščioti ryte beveik visada galima rasti kur,tuo labiau orai šyla ir nusipraust galima ir iš vandens bakelio,tik reikia turėti noro.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: naujas.uk 18 Birželio 2010, 20:04, Penktadienis
na paivairinimui imesiu fotke su kulinariniu sedevru   sedejau Italuose tai pasicirskinau ant groteliu kepsniuka ir trys devinkes visai tiko prie tokio uzkandzio o alus aldinis variantas, bet tikrai neblogas. Pereita rata Sveicarijoj teko tupet tai saslykiuka pasikepinau gamtoje, nebloga vieta radau savaitgaliui, salia draustinio, miskas salia, ramu. [attachment=2]
Antraštė: Kulinarija
Parašė: kempas 19 Birželio 2010, 17:46, Šeštadienis
Labai jau skaniai atrodo :) Šaunuolis :)
Antraštė: Kulinarija
Parašė: naujas.uk 25 Birželio 2010, 08:39, Penktadienis
na taip, skanu buvo is tikro o siaip tai vis kazkas idomiau, kaip i lekste graziau susidelioji kazka pasicirskines    tai ne greitas konservu uzkandimas
Antraštė: Kulinarija
Parašė: bajoras 24 Liepos 2010, 08:21, Šeštadienis
Pabandžiau virtas pupeles iš skardinių, tai pastebėjau, kad viduriai mažiau kietėja, o kai paskaitinėjau, kad tai baltymų bomba, pradėjau vartoti dažniau. Tikrai suteikia sotumo jausmą.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: naujas.uk 17 Rugpjūčio 2010, 18:41, Antradienis
sotumo jausma gal ir suteikia o, kaip su viduriu putimu :) kiek zinau, tai nuo pupeliu gerai saudosi :)na, dabar imesiu straipsniuka susijusi su sveikos gyvensenos receptu, tai pokalbis su Brazilu mediku ir jeigu netingesit, galit paskaityti, man patiko ir giliau pamascius, tame tiesos galima rasti o straipsnio pavadinimo esme galima suprasti tik straipsnio gale...   Kaip isgyventi 450 metu?Medikų patarimai vertingi, tačiau išgirdus nerekomenduojamų patiekalų ar gėrimų sąrašą, peršasi išvada, jog gyvensi ilgai, jei reguliariai sportuosi ir saikingai miegosi. Brazilų medikas ir medicinos mokslų daktaras Paulas Ubiratanas siūlo kitokį sveikos gyvensenos receptą.- Ar pratimai, skirti širdies ir kraujagyslių sistemai, pratęsia gyvenimo trukmę?- Širdis sukurta susitraukti tam tikrą kiekį kartų - nešvaistykite jų pratimams. Jums skirtas gyvenimas baigsis nepriklausomai nuo to, kaip eikvosite širdies susitraukimus. Tai tas pats lyg sakytumėte, kad galite pratęsti savo automobilio gyvenimą, jeigu jį itin greitai vaikysite. Norite gyventi ilgiau? Miegokite per siestą.- Ar reikia liautis valgyti raudoną mėsą ir daugiau vartoti vaisių ir augalinio maisto?- Reikia suprasti maitinimosi efektyvumo strategiją. Ką valgo karvės? Žolę ir kukurūzus. Kas tai? Augalinis maistas. Tad jautienos gabalas - pats efektyviausias būdas pasisavinti augalinį maistą. Norite valgyti javus? Valgykite vištieną.- O keptas maistas kenksmingas?- Mūsų laikais maistą kepame ant augalinės kilmės aliejų, tad patiekalas jais prisotinamas. Kaip gali būti kenksmingas papildomas augalinis maistas?- Gal tada mažiau gerti alkoholinių gėrimų? - Jokiu būdu. Vynas gaminamas iš uogų. Brendis - tai distiliuotas vynas, o tai reiškia, kad iš uogų pašalintas skystis, dėl to iš jų gauname daugiau naudos. Alus irgi gaminamas iš javų. Perdėtai neribokite alkoholinių gėrimų vartojimo.- Šokoladas kenksmingas?- Šokoladas - tai kakava, o kakava - tai augalinis maistas. Šokoladas - geras produktas, valgykite jį ir būsite laimingi. Gyvenimas neturi būti kelionė iki karsto nusiteikus į jį patekti visiškai sveikam, su patraukliu ir gerai išsilaikiusiu kūnu. Geriausia pradėti kelionę su alumi vienoje rankoje ir sumuštiniu kitoje ir baigti ją po daugelio sekso valandų, su visiškai pavargusiu, sunaudotu kūnu, rėkiant - tai buvo verta to, kokia puiki kelionė!- Kokie reguliarių fizinių pratimų privalumai?- Mano filosofija tokia: jeigu jums nieko neskauda, nieko nedarykite. Jūs sveikas.- Tai koks ilgaamžiškumo receptas?- Jeigu nuolatinis vaikščiojimas būtų naudingas, paštininkai būtų nemirtingi. Orkos visą gyvenimą plaukioja, valgo žuvį ir geria vandenį ir vis dėlto jos storos. Kiškiai bėgioja ir šokinėja be paliovos, bet gyvena ne ilgiau kaip 15 metų. Vėžliai nebėgioja ir nieko neveikia, o gyvena 450 metų.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: denaxa 28 Rugpjūčio 2010, 20:23, Šeštadienis
Idomus straipsnis,ir kitoks poziuris,ir tame,beje,yra tiesos :)
Antraštė: Kulinarija
Parašė: aiwis 08 Sausio 2011, 13:12, Šeštadienis
denaxa,Vyruciai!!! Gal zinot kas kur prancuzuose gauti grikiu arba mieziu?
Antraštė: Kulinarija
Parašė: cemkus 08 Sausio 2011, 21:38, Šeštadienis
Vataitau geru temu pataikyta vat suanuliai, ju vakinai kuznam yra mockas su pilva. Sena numeciau nerekulinga kil. tai zinai fain ir mamkai atidirbi ukiskai, kad savaite buna rami, kap avela. tyna randapu vulstytis purske paselius nuo zoliu, varpucio ir kito chlama. A del dytu ta is sava patirtys parokavosiu, rek  valgyti kas patinka ir pavalgius usigerti cepyrciku, zale arbatu. Kad ta arbatu butu laba stipri kaipa cepyrcikas ir  jums kg kris ta busi un stroinas vakis kaipo cvertkinis. Dar turi recapta nu skilve skyliu, aisku galema un vaistu sugerti, ta laika truka, tas recaptas un 12d ir skylas uztampe.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: naujas.uk 14 Sausio 2011, 20:39, Penktadienis

aiwis ?????:Vyruciai!!! Gal zinot kas kur prancuzuose gauti grikiu arba mieziu?

kazkokiu kruopu tai gali rasti lidle ar aldinese, bet del grikiu bijau ka ir sakyt.. :)
Antraštė: Kulinarija
Parašė: Mac 14 Kovo 2011, 16:19, Pirmadienis
Baikit vyrai su tom kosem!Esu turejes rimtu skrandzio sutrikimu,apie koses visa lekcija teke isklausyti.Kodel kosemis seria kareivius?Kad pigu sakysit?Nfga!Koses yra skirtos aktyvia veikla uzsiimanciam zmogui.Jas galetumet ryt jei savo sunkvezimi patys vilktumet.Jei prikimse koses nejudate,ji pradeda skrandyje rugti,tokiu budu ji esdama.Priputus kosytes sedet ir nieko neveikti,arba dar geriau-eiti miegoti(kaip daznai tenka)-mirtis!
Antraštė: Kulinarija
Parašė: toreva 15 Kovo 2011, 00:55, Antradienis
jo ,geriausias maistas tai-alus ....:Do jeigu rimtai,tai kas megsta zukle manau nepralosia ,jeigu pasiema su savimi i kelione zukles reikmenis .ypac jeigu dirbate skandinavijoje .norvegijos fiorduose apstu ivairios zuvies .pagauk kokia menke ar uota ir issikepk sviezia ....mmmmm.skanumelis ,su pirktine nesulyginsi.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: svyt 23 Balandžio 2011, 00:08, Šeštadienis
kas dirba su norge pardavineja ta lasisa pakeliui, kam dar zuvauti, jei paprasius duoda nekondicijosi? kiek sutinku girtekiniu, tiek mainom zuvi i cigaretes... gera ta zuvis, tik isdarinet sunku ziema.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: Vairas-4 15 Spalio 2011, 18:55, Šeštadienis
PATARIMAS TIEMS, KAS SIRGO OPA: NERŪKYTI !!! kadangi skrandis jautriai reaguoja į nikotino kiekį ir sulėtėja kraujotaka, t.y. lėčiau traukiasi žaizdelės, arba visai negyja. Taip pat mažinti rūgštis generuojančio maisto, kavos, juodos duonos, rūkytos mėsos, kai kurių obuolių, mandarinų.KAIP PAGERINTI MITYBĄ: gerbti maistą, tausoti resursus, mėgautis lėtu valgymu, kadangi burnoje esantys receptoriai siunčia signalus smegenims, apie tai, kokių cheminių elementų patenka į organizmą, paruošia darbui kepenis, skrandį. Nevalgyti labai saldžių produktų dideliais kiekiais, pvz.: šokolado ar kavos, geriau arbata ir čiulpinukui/ledinukai/bonbonkės. Taip ankščiau pajusite sotumo jausmą, mažiau suvalgysite ir išvengsite maisto užlaikymo kūne, kuomet į organizmą patenka per daug medžiagų ("sodinamos" kepenys, tunkama). Valgykite daugiau kartų per dieną, stipresnius užvalgymus darykite ryte, o ne vakare. Vartokite kuo įvairesnį maistą. Nepatingėkite pažaisti su primusais, išsivirti sriubos vakarienei. Venkite keptos mėsos, nes joje yra daug kancerogeninių (vėžį skatinančių) medžiagų.APIE KOŠES:košės tai pat nepatariamos turintiems skrandžio bėdų, nes dauguma jų yra sunkiai virškinamos, itin manų. Taip taip, atrodo kas čia tokio, regis lengvas maistas, tačiau suvirškinti tas pripampusias "klijingas" kruopas skrandžiui sunku. Košes reikėtų vartoti tik kaip garnyrą su kitu maistu, pvz virta mėsa.Apie alkoholį komentarų nebus - patys žinot, kad jis atima PROTĄ, ir VALIĄ.Pabaigai:http://www.cha.lt/idomybes/36177-12-priezasciu-laikytis-dietos.html:)GERO KELIO
Antraštė: Kulinarija
Parašė: zalias 16 Balandžio 2012, 23:28, Pirmadienis
del norvegyjos tiesa ten badu nemirsi zuvies dauk galima pagauti tik reike zinoti kada ji atei ,kada isena  
Antraštė: Kulinarija
Parašė: Boris 17 Balandžio 2012, 00:10, Antradienis
Sveriau 76 kg budamas 1.93 ugio.Svajuojau pastoreti,ne pro kur.Tevukas buvo nelabai kietas pilvuku,mama irgi sportiska.Valgiau kaip siurblis,ne pro kur.Praradau darba,sumazejo streso.Meciau rukyti,ir pradejau salia saldytuvo sukinetis,sudeliauti kaip sakant.Pradejau reguliariai maityntis,maista valgiau tuo paciu metu,kiekviena diena.Pradejo veikti maisto laikrodis.Is ryto ,12 valanda,5 valanda dienos,vakariene 8.Soviau su svoriu nerealiai.Po 3 menesiu jau sveriau 92,toliau dar kieciau.Sveriau 110 kg.Manau suveike tai kad pradejau valgyti pastoviai tuo paciu metu,maziau streso,meciau rukyti.Deja,vel pradejau.Prasidejo kursai,stresai,siuo metu sveriu apie 105.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: naujas.uk 01 Gegužės 2012, 22:06, Antradienis
tai beveik ir mane pagal svori pasivijai :) jau pasiekiau 109 nuo 92 ir jau bandau lipt ant stabdziu :). Na, zinant musu darbo specifika, tai tinkamai maitintis praktiskai neimanoma. Tu Borisai sakai, kad priaugai svorio del to, kad reguliariai ir tuo paciu laiku valgydavai. Tai nera labai tiklsu. Reguliariai maitintis reikia ir pusryciai tikrai neturetu buti 12 val. o kur kas anksciau. Bet svarbiausiai po 18 val nereiketu valgyti. Na pavakariais koki vaisiu gali sugriauzti bet ne daugiau O pas mus rimti pietus tik prasideda nuo 19 val ir veliau :) o paskui ant spalniko.. vat cia ir beda pagrindine.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: Boris 02 Gegužės 2012, 00:14, Trečiadienis
Medziagu apikaita leteja su amziumi.Del to,zmones storeja.Del vidinio laikrodzio.Anksciau negalejau valgyti is ryto.Patvarkius vidini laikrodi,is ryto atsikeliu,jau alkanas.Ka dauguma is jusu daro atsikelus ryte ? Ruko ! Pries rukant,patartina isgerti stikline vandens.Nes skrandis tuscias,o dumai spaudzia skrandzio seneles.Maistas pataikes i skrandi,spaudzia seneles.Seneles isspaudzia sultis,kurios padeda isskaldyti maista skrandyje,ir pasisavinti maista.Kada skarandis tuscias,dumai spaudzia seneles.Seneles isskiria sultys,kurios sueda tuscia skrandi.Taip atsiranda skrandzio opa ( rusiskai jazva ).Kada sultys pazeidzia skrandi.Nes jis tuscias.Anatomija mokykloje mokynotes ?Rukant,daugelis is jusu turi sluoga.Sluoga tai apsauginis organizmo instinktas.Gavus vandens ryte,pries rukima,jums dar bus lengva.Isgerus vandens po rukimo,jus pradesite skriapliotis.Spjaudyti  nosies skyscius.Be to,jusu nervu sistema rukant,tampa pazeista.Puoduka kavos dvejeis pirstais laikyti nebandete ? Pabandykite,pirstukai drebes,kartu su rankele.Be to,rukant,alkoholis sunkiaiau issiskaldo.Jeigu rukote,greiciau prisigersite.Anksciau rukydamas po kiekvienos riumkos,vemiau.Siandien galiu isgerti litra prie uzkandos,ir teisiuog nukrisiu miegoti.Daugeliu pagiriu priezastis,butent cigarete.As neagituoju mesti,teisiuog konstatuoju faktus.Miegas.Nerukant,geriau issimiegosite negu rukant.Ramesnis,lengvesnis miegas.Pirmas pozimis metant rukyti,jus pajusite 1000 us nauju kvapu po 24 valandu.Minusas,metant rukyti.Jusu organizma nusilppnes.Yra rizika pagauti gripa.Bet po to.Atsiranda daugiau jegu dirbti,jus ne taip greitai pavargsite,geriau miegosite,jusu nervu sistema bus ne tokia pazeidziama.Kodel jus rukote ? Dauguma nuo nera ka veikti.Todel visi skuba prie saldytuvo   Kaip mesti rukyti ? Pagaukite momenta,ju buna.Jeigu nenorite rukyti,nerukykite ! Iseikite pasivaikscioti,susikoncentruokite ant kitu dalyku.Prisiminkite,kad tai laikinas jausmas.Po 15 minuciu nenoresite.Jeigu jau kolbasina konkreciai,uztraukyte.Bet ne anksciau.Rukymas turi vidini laikrodi taip pat.Paziurekite i laikrodi,savaites diena.Jeigu penktadieni negeriate,nors pastoviai gerete.penktadieni rukysite pakiais.P.S. Is asmenines patirties.
Antraštė: Kulinarija
Parašė: KARUNAS 13 Liepos 2012, 09:24, Penktadienis
Patarimas vairams, kurie gal turi bedu su padidejusiu skrandzio rukstingumu (izoga). Issprendziau sia problema valgydamas balta kvietine duona. Konkreciai GOJA Vilniaus duonos gamyba.Aisku priprasti reikejo, bet dauk geriau, nei Ranibel ryti. Dabar galiu ir astru patiekala su juoda duona, ir marinuotos silkutes, ir alucio pries miega pavartoti, jokiu problemu. Nezinau, kokios chemijos ten privaryta, bet visa savaite net ne saldytuve ji isstovi, ir nesuketeja. Ilgiau isvykes nebunu. Manau, kuris pasirys pabandyti pora savaiciu isbandyti ja, nauda tikrai pajus.  Kas liecia maitinimasi, tai aukoju kelis zlotus ir , bent karta savaiteje , Lenkijoje lekste sriubos suvartoju. Kadangi Lenkijoje dazniausiai bunu, tai vis ieskau skanios Gulesovos sriubos. SEKMES
Antraštė: Ats: Kulinarija
Parašė: Giedrius 12 Vasario 2019, 15:19, Antradienis
Sveiki,kolegos.na nezinau,bet as per 6sav kadencija visada numetu 6-9kg svorio.ir valgau tikrai sociai ir skaniai.paprasciausiai prisitaikau profesoriaus Unikausko smulkiai aprasyta protarpinio badavimo metoda.tikslas nuo vakarienes iki kitos dienos pirmo valgymo padaryt maziausiai 16val pertrauka,aisku galima ir ilgesne.o valgau ir grikius su spirguciais,ir kepsnius,bei kotletus.per 45min pauziuke visada speju karsto maisto pasigamint.ir viska pats darau,neperku konservu ir pusgaminiu.beda viena,kad gryzus namo uosviene labai lepina savo skaniu ir gausiu maistu,tai kg vel gryzta:)